duminică, 27 decembrie 2020

Lenjeria

De fapt, eleganța începe cu lenjeria. Pentru lenjeria de corp alegeți în general albul. Este o culoare discretă și singura potrivită sub o rochie deschisă, pentru a evita umbrele neplăcute. Preferați fibrelor sintetice pe cele naturale. Firește, peste furou veți putea îmbrăca o rochie din fibre sintetice. 

Dacă preferați rufărie de corp colorată, rețineți: maroul și bleumarinul sunt mai rafinate decât negrul. 

Alegeți forme simple, fără multă dantelă dacă nu e de calitate. Evitați combinațiile de materiale albe cu dantelă colorată. 

Nu purtați, sub nici o formă corset, oricare ar fi vârsta sau conformația dumneavoastră. Alegeți-vă o o centură potrivită siluetei dumneavoastră. 

Dacă sunteți subțire și musculoasă, alegeți o centură elastică care poate să fie chilot, dar fără picior, joasă, pentru a lăsa talia liberă. Centura aceasta este mai mult un portjartier care vă ajută să vă mențineți o musculatură armonioasă. 

Dacă aveți începutul șoldurilor cam pronunțat, deși sunteți subțire, purtați o centură cu picior, mai ales dacă vă tentează pantalonul. 

Dacă sunteți plină, purtați o centură întreagă (ghenă) care ține loc de centură și sutien. Neavând balene e comodă și, mai ales, se poate spăla ușor. 

Sutienul remodelează o siluetă, ameliorând un bust mare sau unul prea mic. 

Când alegeți un sutien, observați dacă bretelele nu trag, dacă nu lasă semne la baza sânilor, dacă nu deformează pieptul. 

Pentru mai multă siguranță probați sutienul sub un pulover subțire. Sânii nu trebuie să arate nici nici provocatori și nici turtiți. 

Dacă aveți sânii foarte mari, alegeți sutiene având cupe foarte adânci, cu armături sau balene suple sau tighele. 

dacă purtați rochii decoltate, nu alegeți sutiene cu format înalt, iar vara când rochiile sunt răscroite la subsuoară, evitați modele cu sutiene montante sub braț. 

Sutienele din dantelă, deși frumoase, ies uneori prea mult în relief. 

Atenție: sutienele și centura trebuie spălate aproape tot atât de des ca și ciorapii! De asemenea, asortați culoarea sutienului, centurii și furoului. 



BIBLIOGRAFIE :  Ecaterina Oproiu, arh. Tatiana Corvin ș.a. , „Enciclopedia căminului” , Editura Științifică și Enciclopedică , București , 1975 .


Niciun comentariu: